orthopedie door SIGN FRACTURE CARE and FEUERKINDERTEAM

De maand mei stond in het teken van onze artsen van SIGN en FEUERKINDER.  Beide organisaties geven enorm veel ondersteuning aan het Nkoaranga ziekenhuis.

Via SIGN krijgt het ziekenhuis de benodigdheden voor orthopedische ingrepen – platen, schroeven,…. die niet voorhanden zijn in Tanzania. Tevens krijgt onze lokale orthopedist ook de kans om verschillende seminaries en ‘workshops’ te volgen in Tanzania en buiten de grenzen.

FEUERKINDER werkt al zeer lang samen met Nkoaranga.  In samenwerking met het ‘rehabiliation centre’ in Usa – River worden er voornamelijk veel kinderen met klompvoetjes geholpen.  Dit jaar werd ook dankzij de blijvende steun van FEUERKINDER onder andere  het dak van het operatiekwartier helemaal vervangen en kreeg het ganse OK ook een nieuw lakje verf.

 

 

20160607_130426 20160607_130617

Kinderen op pediatrie wachtende op FEUERKINDER (foto’s zijn genomen met toestemming van de ouders)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *